haz

Najraširenija vrsta sjenila

Najraširenija vrsta sjenila
haz

Rolete su najraširenija vrsta sjenila na našem području.Glavna funkcija roleta je termička i zvučna izolacija, a mogu pružiti i određenu protuprovalnu zaštitu.Rolete se izrađuju od materijala kao drvo,PVC i aluminij.U novije vrijeme najčešće se upotrebljavaju aluminijske rolete zbog poboljšanih termičkih i mehaničkih svojstava.Zbog lakog održavanja,široke palete boja i tradicije često su prvi izbor kupaca.Upravljanje roletama vrši se trakom za podizanje,vitlom i elektromotorom sa prekidačem i daljinskim upravljačem.

 

rolete3

PVC rolete

su izrađene od polymer-vinly-chlorid-a , koji ima termičku i mehaničku stabilnost i visoku otpornost na vremenske uvjete.Maksimalna širina 145 cm , dok je visina 280 cm.

ALU rolete

su izrađene od čistog aluminija i ispunjene poliuretanskom pjenom,što ih čini izuzetnim izolatorom te adekvatnom mehaničkom zaštitom.Svojim svojstvima i velikim izborom boja postaju sve traženiji proizvod.Maksimalna širina 240 cm.

alredszin

 

Najčešći oblik ugradbenih kutija za rolete.

Vanjske kutije rolete se koriste kada nema dovoljno visine na objektima da se može ugraditi gore navedenu kutiju.Kutija je od aluminijskog lima eloksirana u boju po želji kupaca.

Sve naše rolete možemo opremiti ALU vodilicama na izbačaj.

vodilice